Хора в неравностойно положение изработват уникални сапуни и свещи

Ароматна свещ с листенца от рози

Хората в уязвимо положение, участващи в социалното предприятие на „Каритас Витания“ – „Работилница на „Каритас“, разшириха асортимента от ръчно изработени сапуни и свещи. 

Сред новите продукти са сапуни с мента и активен въглен, мед и лавандула, кафе и кокос, лавандула и овесени ядки. Продължават да се изработват и декоративни свещи с разнообразни и уникални форми, като например свещ под формата на чаша пенлива бира, красив букет цветя и сладки изкушения. 

Социално предприятие „Работилница на Каритас“ осигурява възможност за работа на хора в неравностойно положение – хора с увреждания, дългосрочно безработни и др. Участието в трудовите дейности и обученията, както и психо-социалната подкрепа от професионалния екип, помага на хората в уязвимо положение да натрупат трудов опит, да възвърнат самочувствието и достойнството си, да усетят чувството на удовлетвореност и значимост и да преодолеят социалната изолация, в която се намират.

Може да поръчате прекрасните артикули, произвеждани в „Работилница на „Каритас“, чрез фейсбук страницата на социалното предприятие, тук.

„Работилница на Каритас“ се осъществява от „Каритас Витания“ в рамките на процедура BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.