Стоките, поръчани от нашия електронен магазин, се доставят с куриер до адреса, указан при заявката или посочения офис на куриер. След телефонен разговор за потвърждaване на Вашата поръчка, продуктите биват предавани на куриер. Плащането се извършва при доставката или по банков път.

Условия на доставка

Начинът за доставка на поръчката следва да бъде избран в процеса на оформянето ѝ.

 1. Доставки се извършават до всички населени места на територията на страната.
 2. Доставки не се извършват в Неделя и официални празници.
 3. Продуктите се изпращат само след потвърждение от наша страна и съгласуване с клиента.
 4. Поръчки направени след 14.30 часа се обработват на следващия работен ден.
 5. Всички посочени цени за доставките са в български лева и с включен ДДС.
 6. При доставяне на повредена стока от куриерската фирма или несъответствие на стоката с направената поръчка, клиентът трябва да сигнализира В МОМЕНТА НА ОТВАРЯНЕТО на пратката пред самия куриер.

 

Цени на доставките

 1. Безплатна доставка до офис на Спиди при поръчка на продукти на стойност над 129 и тегло на пратката до 6 кг. В случай, че теглото на пратката надвишава 6 кг. с Вас ще се свърже наш служител за уточняване на цената за доставка.
 2. Доставка до офис на Спиди – 4,90 лв.
 3. Доставка до офис на Еконт – 6,90 лв.
 4. Доставка до адрес на клиента с куриерска фирма Спиди: 8,90 лв.
 5. Получаване на поръчката на място в магазина на „Работилница на Каритас“, който се намира в гр. Раковски, обл. Пловдив, ул. „Никола Вапцаров“ 2а – безплатно. Желателно е предварително да ни предупредите за очакван ден на получаване. Поръчките се получават само в работно време. 

Срокове за доставка

Пратките се изпращат в рамките на три работни дни от потвърждаване на поръчката от страна на социалното предприятие. При избрано плащане чрез „Банков превод“ изпращането става след получаването на превода по сметката на Работилница на Каритас.

Данни за извършване на плащане чрез банков превод:

Получател: БКО Каритас Витания
IBAN: BG41 RZBB 9155 1003 3151 48

Основание за плащане: Номер на поръчката

 

При поръчки до офис на куриер, обичайно отнема 1 работен ден, за да бъде доставена пратката в посочения офис. (Например: при предадена поръчка в сряда, тя е в офиса, посочен от клиента, на следващия работен ден – четвъртък).

При поръчки до адрес на клиента, доставката може да отнеме от 1 до 3 работни дни, според натовареността на куриерската фирма и според графика за разнос за някои по-малки населени места.

В изключителни случаи могат да бъдат уговорени различни срокове за доставка, за които страните Клиент и Продавач изрично се съгласяват.

Потвърждение на поръчката клиентът получава чрез телефонно обаждане от наш служител или на посочения при оформяне на поръчката имейл на клиента.

Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените продукти без причина в рамките на 14 дни от датата на получаването им, при следните условия:

 • Продуктите да са в оригиналната си опаковка;
 • Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване;
 • Да включите оригиналната фактура и/или касов бон, с които сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане с наложен платеж или фактура по Ваше желание);
 • Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка;

Можете да замените продуктите с други или да Ви бъде възстановена стойността им, ако не желаете замяна. Стойността на продуктите се възстановява без стойността на доставката по начин, уговорен между Вас и служител на Работилница на Каритас.

Всички суми, платени по банков път, се възстановяват на същата сметка, от която е извършено плащането. 

Адрес за връщане на продукти

При отказ от поръчка и връщане на пратка, може да използвате една от следните опции за връщане:

1. Адрес на социално предприятие „Работилница на Каритас“ – гр. Раковски, ул. „Никола Вапцаров“ № 2а
2.     Офис на Спиди – гр. Раковски, ул. „Ал. Стамболийски“ № 5;
3.     Офис на Еконт – гр. Раковски, кв. Секирово, ул. „Трети март“ №41